maanantai 17. maaliskuuta 2014

JASMINE TUKKATOHTORILLA

Viime viikolla oli aika toteuttaa Jasminen hiuksiin pitkään suunniteltu latvadippaus. Useammin olimme keskustelleet siitä, mitä voisimme nuoren naisen hiuksille tehdä, ilman että luovumme hiusten mitasta tai vaaleasta väristä. Myös käytännöllisuus tyvikasvun kannalta oli tärkeää, ei siis mitään kokoväriä tyvestä latvaan. Olimme jo aiemmin tulleet siihen tulokseen, että latvadippaus on kiva vaihtoehto. Väri dippaukselle oli kuitenkin auki. Onko pinkki liian tavallinen? Vaatiiko keltainen vaaleamman pohjavärin? Päädyimme tällä kertaa pitkän pohdinnan jälkeen sinisen ja lilan olevan mielyttävimmät vaihtoehdot, mutta emme halunneet mennä aivan niin hurjaan väriin kuin sininen (sininen on myös vaaleasta hiuksesta haalistuessaan hieman kinkkinen väri). Sopiva kompromissi löytyi kun teimme Jasminelle hieman siniseen vivahtavan lilan dippauksen pitkien hiusten latvaan. Eikä siis mitään pehmeää liukuväriä vaan aika rock dippaus.

 

 

NÄIN SAIMME JASMINEN HIUKSET PÄIVITETTYÄ

  
-Raidoitimme tyven --> tyvikasvu ei tule olemaan Jasminelle ongelma niin pian kuin perus värissä
-Halusimme yleisilmettä vaaleammaksi ja raikkaammaksi siispä dippasimme latvaa kauttaaltaan kevyesti vaaleammaksi
-Sävytimme hiukset raikkaan vaalealla sävyllä, koska Jasminella oli häntä itseään aiemmin häirinnyt hieman kultaan taittava sävy hiuksissaan.
-Leikkasimme huonot latvat pois ja aloitimme korjaamaan hieman epäsymmetristä muotolinjaa latvoista pois, jotta jatkossa hiusten latvat olisivat symmetrisemmät ( pientä epäsymmetriaa jouduimme jättämään, jotta hiukset eivät lyhenisi heti alkuun kymmenellä sentillä ;) ).
- Lopuksi dippasimme Jasminen latvat suoravärillä.

Raidoituksella ja dippauksella saimme Jasminen hiuksiin uutta ilmettä ja neitoon hiustenkin puolesta asennetta. Asennetta Jasminelta löytyy enemmän kuin laki sallii, joten saahan se näkyä näin kevään kunniaksi myös hiuksissa! Jo pelkästään tyven raidoituksella, latvan kevyellä vaalennuksella ja sävytyksellä olisimme saaneet aikaan todella kauniin viileähkön vaalean värin Jasminelle, mutta kevään kunniaksi päädyttiin viemään väri kuitenkin rajummaksi.

Tiesittekö, että latvadippaus ( sekä tummassa että vaaleassa tukassa ) saa perus simppelit viimeistelyt näyttämään superkivoilta?  Esimerkiksi aivan perus ranskanletti keskellä päätä näyttää aivan erilaiselta kuin yksivärisessä tai perinteisesti liukuvärjätyssä hiuksessa. Kun väriä on vain latvassa se näkyy ranskanlettiin letitettynä ainoastaan lettiosiossa eikä muualla hiuksessa. Kevyet latvan kieritykset näyttävät myös kivoilta ja ovat superhelppoja tehdä. Jos latvadippaus siis tuntuu hiukset avoinna liian rokilta niin simppleillä ja muuten ehkä tylsillä pikkutyttö-lookeilla saa tätä värjäystekniikkaa pehmennettyä. Eikä perus keskelle päätä tehty ranskanletti näytä enää yhtään niin pikkutytön tukalta!


Mitä tykkäätte jos silloin tällöin blogiin ilmestyisi myös tälläisiä työjuttujani?

Käykäähän kurkkaamassa Jasminen ihanaa RAKKAUSPAKKAUS-BLOGIA !

-Marika

p.s. Tervetuloa freesaamaan kevät lookkisi Hiushuone Estiloon  <3

10 kommenttia:

 1. Kaksi energia pimua siellä ! <3

  VastaaPoista
 2. Jasminehan on pyörätuolissa eli vammanen. Mun mielestä olis ollut lukijan kannalta oikein kertoa se. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :) Se että Jasmine on pyörätuolissa ei muuta minun työtäni tukan suhteen tai vaikuta siihen mitä teen hiukselle. Minä käsittelen postauksessa asiaa hiuksen ja tyylin kannalta ja Jasmine omassa blogissaan taas pyörätuolin kannalta. Mietin postausta tehdessäni mainitsenko pyörätuolia vai en ja tulin siihen tulokseen, että en mainitse ja sen takia linkitin Jasminen blogin tähän tekstiini ja asian toisen näkökulman voi lukea sieltä kautta. Olen tuntenut Jasminen jo usean vuoden ja olisin tämän postauksen tehnyt oli pyörätuolia tai ei :) siksi näin tällä kertaa :) Mukavaa kevään jatkoa :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi. Mukavaa kevään jatkoa myöskin sinulle! :)

   Poista
  3. Pyörätuoli ei automaattisesti tarkoita vammaista! Onko iäkkäämmät ihmiset vammaisia, jotka ei jaksa kävellä jonkin perussairautensa takia? Entäs ne, joilla on esim. molemmissa jaloissa kipsit ja ei pysty tämän takia kävelemään? Tai entäs ne pienet lapset tai nuoret, joilla on jonkin muu perussairaus, joka vaikuttaa heidän kykyyn kävellä? Pyörätuoli ei tee automaattiseksi vammaiseksi ja mielestäni Jasmine on liikuntarajoitteinen ei _vammainen_. Ja kyllä, tiedän mikä hänellä on (tai ainakin sen verran tiiän, mitä hänen blogissaan lukee) ja pidän häntä silti liikuntarajoitteisena enkä vammaisena.

   Aaargh! Kamalaa yleistämistä ja pahoitteluni Marika, jos astuin reviirillesi puolustamalla pyörätuolissa istuvia!
   Aurinkoista kevään jatkoa sinne! :)

   Poista
  4. KatrsOlen samaa mieltä kanssasi, etkä astu reviirilleni todellakaan :) mukavaa kevättä myös sinulle :)

   Poista
 3. "Jasminehan on pyörätuolissa eli vammanen. Mun mielestä olis ollut lukijan kannalta oikein kertoa se. :)"

  Siis mitä ihmettä?! Miten se, onko pyörätuolia (vai ei), vaikuttaa ihmisen tukkaan?? En ymmärrä. Tommoset kommentit omaan arvoonsa. Mutta itse asiaan: ihanan pirteä kevätlook! Todennäköisesti nappaan tästä ideaa mukaan seuraavaa kampaajalla käyntiäni varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos sait inspiraatiota :)

   Poista
  2. Joo mäkään en ollenkaan tajunnut tuota "Jasminehan on pyörätuolissa jne.." Mitä ihmettä sillä on tekemistä tukan kanssa ?!

   Poista

<3